Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Vorming

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Vorming

Om de kwaliteit van toegankelijkheid te verhogen is een degelijke vorming en opleiding van zowel professionelen, beleidswerkers als gebruikers van groot belang. Deze deskundigheidsbevordering draagt bij tot een beter begrip van het waarom van toegankelijkheid en reikt handvaten aan om de toegankelijkheidsprincipes in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Het kan hierbij zowel gaan om technische vormingen als opleidingen die gericht zijn op het geven van een betere service voor personen met een handicap en ouderen.

Aanpak

Er wordt vorming op maat aangeboden die steeds begeleid wordt door medewerkers van het Toegankelijkheidsbureau en naargelang de opleiding aangevuld met ervaringsdeskundigen. Vormingstrajecten en begeleidingen worden steeds op maat uitgewerkt in functie van de wensen en de behoeften van de opdrachtgever.

Vormings- en begeleidingsaanbod

Voor diverse doelgroepen

en thema's (mobiliteit, toerisme, publieke gebouwen, wonen,...)

Referenties

Voor onder andere volgende opdrachtgevers werden reeds vormingen en opleidingen uitgewerkt:

Toerisme Vlaanderen, De Lijn, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, ING-Bank, Rode Kruis Vlaanderen, Nationale Architecten Vereniging, Thuiszorgdiensten, Provincie Limburg en Provincie Vlaams Brabant, diverse steden en gemeenten zoals Brussel-stad, Leuven, Beringen, Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo, Hasselt, Lummen,...

Vraag vrijblijvend informatie om voor jouw organisatie of bedrijf een vormings- en/of opleidingstraject op maat samen te stellen.

Opleidingsproject mind the gap

In 2005 ging het Toegankelijkheidsbureau van start met een opleidingsproject voor personen met een handicap. Dit project wordt ondersteund door de projectsubsidie Provincie Limburg. Doel van het project was het opleiden van personen met een handicap voor het geven van vormingen en toelichtingen m.b.t. handicap voor diverse groepen van mensen (scholen, verenigingen, organisaties,...).

Bekijk meer informatie over onze projecten en onderzoek .